Uitslag Splashwedstrijd 14 februari in Budel

Zaterdag 14 februari werd in Budel speciaal voor de jongste zwemmers een extra wedstrijd georganiseerd. Namens Neptunus '58 deden hieraan tien zwemmers mee. Op het programma stonden de 25 of 50 meters rugslag, schoolslag en vrije slag.

De zwemmers uit 1999 en later zwommen 25 meters, en dit leverde drie keer goud op voor Indy Jongman. Op de 25 school verbeterde ze haar pr. Anouk van Os behaalde goud op de 25 school dankzij een verbetering van twee seconden. Op de 25 rug behaalde ze zilver nadat ze ruim anderhalve seconde sneller dan ooit bleek. Kyra Jongman behaalde goud op de 25 vrij met een verbetering van haar toptijd met een seconde. Brons was er voor haar op de 25 rug én de 25 school. Op de schoolslag was ze een halve seconde sneller dan ooit. Fabiënne Messerschmidt behaalde zilver op de 25 school met een pr van een halve seconde. Op de vrije slag (pr van anderhalve seconde) en rugslag (pr van een halve seconde) tikte ze als vierde aan. Katie Brunnen viel helaas buiten de prijzen. Ze moest het opnemen tegen meisjes die bijna twee jaar ouder waren dan zij. Ze kreeg van de organisatie toch een medaille omdat ze zo goed haar best had gedaan. Op de 25 vrij verbeterde ze haar beste tijd met bijna twee seconden.

De zwemmers uit 1998 en 1997 zwommen 50 meters. Rachel Brunnen veroverde maar liefst drie keer goud. Op de 50 vrij verbeterde ze haar pr met bijna drie seconden, op de 50 rug met ruim zes en op de 50 school met bijna twee seconden. Gijs Deelen behaalde tweemaal goud, op zowel de 50 rug als de 50 vrij was hij de beste. De vrije slag zwom hij voor het eerst en op de 50 rug was hij iets sneller dan bij zijn eerste wedstrijd twee weken eerder. Tom vd Loo zwom naar het goud op de 50 school met een verbetering van ruim een seconde. Op de 50 vrij en 50 rug tikte hij als derde aan. Delane Lathouwers zwom zijn eerste wedstrijd en wist meteen drie keer zilver te veroveren. Amy Heeren zwom voor het eerst 50 meters, maar dit ging haar zo goed af dat ze meteen beloond werd met zilver op de schoolslag en brons op de rugslag. Op de vrije slag belandde ze net naast het podium.

Foto's

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'